Resepti

White satin lehtikaali

Vaaleasta porkkanasta, tummanvihreästä lehtikaalista ja mustista linsseistä saat kiinnostavan annoksen.

Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 2 annosta

Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
White satin lehtikaali

Ainekset

400gWhite satin porkkanaa
2rklApetit-rypsiöljyä
2lehtikaalin lehteä
2dlkäyttövalmiita linssejä
vegemajoneesia tai sipuli-kermaviilikastiketta
suolaa
mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Suojaa uunipannu leivinpaperilla. Pese porkkanat ja lohko ne kulhoon. Sekoita joukkoon loraus kasviöljyä ja mausta. Kaada seos uunipannulle.

2. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Lisää uunipannulle kypsät linssit. Leikkaa lehtikaalista lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi. Järjestä uunipannun kulmaan tilaa lehtikaalille.

4. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia, kunnes linssit ovat kuumia ja lehtikaali rapeaa. Sekoita ja annostele lautasille. Herkuttele kastikkeen kera.

5. Vinkki! Tee itse vegemajoneesi <A HREF="http://www.apetit.fi/fi/reseptit/resepti/vegemajoneesi-ja-coleslaw/">vegemajoneesi</A>.</p>