Resepti

Vegepitat

Vegeblogihaaste2017 mukana ollut resepti, herkulliset pitaleivät kasvisjauhispyöryköillä

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 6 annosta

Vähälaktoosinen Vegaaninen
Vegepitat

Ainekset

1pssApetit Kasvisjauhispyöryköitä
6pitaleipää
babypinaattia
Apetit-Rypsiöljyä
Pikkelöity punasipuli:
1dlvalkoviinietikkaa
2rklruokosokeria
1tlsuolaa
2rklvettä
Punakaalicoleslaw:
1punasipuli ohueksi suikaloituna
0,5punakaali suikaloituna
1omena (Granny Smith) karkeana raasteena
1,5dlvegaania majoneesia
1limen mehu
Etikkakurkut:
kurkkua
2rklriisiviinietikka

Valmistusohjeet

1. Pikkelöity punasipuli: Kiehauta liemiainekset ja kaada lämmin liemi sipulisuikaleiden päälle. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Sipulit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.

3. Punakaalicoleslaw: Lisää kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua.

5. Etikkakurkut: Huuhtele ja viipaloi kurkku. Lisää sekaan riisiviinietikka ja sekoita. Anna maustua hetki.

7. Kuumenna tilkka kasviöljyä paistinpannulla. Kuumenna siinä kasvisjauhispyörykät. Täytä pitaleivät kasvisjauhispyöryköillä, babypinaatilla, kaalisalaatilla, pikkelöidyllä punasipulilla ja etikkakurkuilla.