Resepti

Vegemunakas salsalla

Meanwhile in Longfield-blogin munakasvinkki. Apetit Vegeblogihaaste 2017 -resepti.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Vegemunakas salsalla

Ainekset

0,5pktApetit Kasvisjauhispyöryköitä
1kplpunainen suippopaprika
0,5dlApetit Kotimainen Sipuli
150gkirsikkatomaatteja
4kplluomu kananmunaa
0,5dlmaitoa
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
rucolaa
1dlraastettua parmesaania
tabascoa
Santa Maria Garlic Salsa -kastiketta

Valmistusohjeet

1. Poista suippopaprikan sisältä siemenet ja pilko se pienehköiksi paloiksi. Puolita vielä kasvisjauhispyörykät sekä kirsikkatomaatit veitsellä.

3. Lorauta paistinpannulle tilkka kasviöljyä. Paista siinä ensin kasvisjauhispyörykät. Kun pyörykät ovat kypsiä, nosta sivuun ja kuullota pannulla sipuli sekä paprika.

5. Kasvisten ollessa pannulla, riko kananmunat kulhoon, sekoita joukkoon tilkka maitoa sekä suola ja mustapippuri. Vispaa reippaasti sekaisin noin minuutin ajan.

7. Kaada munaseos sipuleiden ja paprikoiden päälle. Asettele munakkaan päälle kasvisjauhispyöryköiden sekä kirsikkatomaattien puolikkaita ja anna munakkaan hautua sen jälkeen miedolla lämmöllä paistinpannulla noin 10-15 minuuttia.

9. Siirrä valmis vegemunakas tarjoiluastialle. Ripottele päälle muutamia pisaroita Tabascoa. Asettele vegemunakkaan päälle pari kourallista rucolaa ja raasta päälle hieman parmesaania. Tarjoile valmis munakas medium-tulisuusasteen Santa Maria Garlic Salsan kanssa.