Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Vegemajoneesi ja coleslaw

Vegemajoneesi ja coleslaw

Arvio: 0/5
Ihmeellistä, miten soijamaidosta ja rypsiöljystä syntyy paksu, täyteläinen majoneesi aivan hetkessä. Mausta monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin ja nauti vegaanisti vaikka coleslaw-salaatissa.
Valmistusaika: alle 5 minuuttia
4 annosta
Karppaajalle
Laktoositon
Maidoton
Gluteeniton
Vegaani

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

½ dl maustamatonta soijamaitoa
2 dl Apetit-rypsiöljyä
½ rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
Mausteeksi:
suolaa, mustapippuria, sitruunan kuorta, valkosipulia tai sinappia
Tarjoiluun:
palakaalia
2porkkanaa
lehtipersiljaa

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Mittaa soijamaito kapeaan kannuun tai tehosekoittajaan. Vispaa soijamaitoa sauvasekoittajalla tai tehosekoittajassa ja valuta samanaikaisesti joukkoon kasviöljy ohuena nauhana. Kun seos on sakeaa, lisää omenaviinietikka tai sitruunamehu tai tilkkaset molempia. Mausta sinappijauheella, valkosipulilla, sitruunalla tai yrteillä ja käytä hampurilaisissa, voileipäkakussa ja dippikastikkeena.

Vinkki! Vedellä tai soijamaidolla ohennettuna seos toimii loistavasti salaatinkastikkeena. Raasta esimerkiksi kulhollinen kaalia ja porkkanaa ja sekoita kastikkeeksi notkea vegemajoneesi. Syntyy raikas coleslaw-salaatti (kuvassa edessä), joka on mainio lounaseväs ja yllättäen monen lapsen herkku. Jos eht ehdi tehdä itse, osta valmis Apetit Tuorekset Coleslaw (kuvassa takana), joka myös on vegaani.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000