Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Vegelihikset

Vegelihikset

Arvio: 0/5
Lihapiirakat voit tehdä vegaanisesti käyttämällä täytteessä Apetit Kasvisjauhiksia. Vegeblogihaaste 2017 -resepti.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
12 piirakkaa
Laktoositon
Maidoton
Vegaani

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Taikina:
 
3 dlkauramaitoa
25 ghiivaa
1 tlsiirappia
1 tlsuolaa
1 rklauringonkukkaöljyä
noin 7 dlvehnäjauhoja
 
Täyte:
1 dltäysjyväohraa
1,5 dl vettä
1punasipuli
1-2valkosipulinkynsi
1pieni punainen paprika
150 gApetit Kasvisjauhispyöryköitä tai -pihvejä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
pippuria
Apetit-rypsiöljyä

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, siirappi, suola sekä öljy. Sekoita. Lisää jauhoja pikkuhiljaa kokoajan vaivaten, kunnes taikina on kiinteää. Vaivaa taikinaa ainakin 5-10 minuuttia, jotta saat hyvän sitkon. Kohota taikinaa noin tunti liinan alla. Valmistele sillä aikaa täyte.

Ota kasvisjauhis hyvissä ajoin sulamaan pakkasesta ja hienonna sulaneena. Keitä ohra vedessä kypsäksi. Hienonna paprika ja sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää sipulipaprikaseos ja hienonnettu kasvisjauhis ohran sekaan. Purista joukkoon sitruunanmehu. Mausta täyte ja anna seoksen jäähtyä.

Pyörittele taikina tangoksi ja ota tangosta palloja, jotka kaulit pyöreiksi "letuiksi". Voit myös kaulita koko taikinan levyksi ja ottaa muotilla pyöreitä ympyröitä levystä.

Nosta valmista täytettä ympyrän toiselle puolelle ja kostuta saman puolen reuna kauramaidolla. Nosta toinen puoli täytteen päälle ja paina reuna kostutettua reunaa vasten. Painele piirakka kiinni haarukalla ja saat myös nätit reunat piirakkaan.

Tee valmiiden piirakoiden päälle vielä reikiä haarukalla, nosta liina päälle ja kohota vielä noin 30 minuuttia

Paistaminen: Mittaa noin 1 litra rypsiöljyä kattilaan ja kuumenna se 175 asteiseksi. Nosta piirakoita 2 kerrallaan kattilaan reikäkauhalla. Pidä kasviöljy 175-185-asteisena koko pastamisen ajan.

Paista piirakoita molemmilta puolilta noin 2-3 minuuttia, kunnes piirakat ovat kauniin ruskeita.

Vuoraa tarjotin leivinpaperilla. Nosta piirakat reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Tarjoile piirakat hieman lämpiminä – avokadon, ketsupin, sinapin, kurkkusalaatin tai muiden kastikkeiden kanssa!

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000