Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Vegaaniset pitaleivät ja lehtikaalislaw

Vegaaniset pitaleivät ja lehtikaalislaw

Arvio: 0/5
Apetit Vegeblogihaaste 2017 -satoa.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Vähälaktoosinen
Vegaani

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Pitaleivät:
3 dlvettä
1 pskuivahiivaa
8 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
1 rkloliiviöljyä
 
Lehtikaalislaw & kastike:
100glehtikaalia
1porkkana
5retiisiä
1hapokas omena
kourallinenituja
 
4 rkloliiviöljyä
1 rklomenaviinietikkaa
1 tlkookossiirappia
suolaa
mustapippuria
 
Avokadohummus:
2 isoaavokadoa
240gkikherneitä valutettuna
2valkosipulinkynttä
1/2sitruunan mehu
2 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 pkt (à 240g)Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Liuota pitaleipätaikinaa varten kuivahiiva hieman kättä lämpimämpään veteen.

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne muutamassa osassa vesi-hiivaseokseen koko ajan sekoitellen. Lisää joukkoon kasviöljy, ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuutin ajan.

Jaa taikina kahdeksaan osaan, ja pyöritä niistä pallot jauhotetulla alustalla. Painele taikinapallot käsin n. sentin paksuisiksi pyörylöiksi ja asettele ne levienpaperilla päällystetylle uuninpellille. Anna kohota vielä noin kymmenen minuutin ajan.

Paista pitaleipiä 275-asteessa n. seitsemän minuutin ajan. Älä availe uuninluukkua turhaan paiston aikana, sillä pitaleivät saattavat lässähtää.

Tee lehtikaalislaw. Huuhtele ja suikaloi lehtikaali. Kuori porkkana ja höylää se ohuiksi siivuiksi. Huuhtele ja siivuta retiisit. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita ainekset keskenään kulhossa itujen kera.

Seuraavaksi valmista kastike salaatille. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka ja kookossiirappi keskenään. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Tarkista maku, ja mausta lehtikaalisalaatti kastikkeella. Anna maustua.

Tee avokadohummus. Kuori avokadot ja poista niistä kivet. Valuta ja huuhtele kikherneet. Soseuta avokadot, kikherneet ja kuoritut valkosipulinkynnet tasaiseksi massaksi teho- tai sauvasekoitinta käyttäen. Lisää joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, suola sekä mustapippuri ja sekoita huolellisesti.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paista pihvejä siinä noin viisi minuuttia, pihvejä muutaman kerran käännellen.

Halkaise pitaleivät terävällä veitsellä. Lado väliin Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick sekä lusikoi reilusti avokadohummusta. Viimeistele herkulliset pitaleivät lehtikaalislawlla. Halutessasi voit kruunata makuelämyksen tujauksella chili-kastiketta.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000