Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Uunimakkaraa ja uunijuureksia

Uunimakkaraa ja uunijuureksia

Arvio: 3/5
Niin kotoista ja helppo tapa kertoa, että välittää!
Valmistusaika: alle ½ tuntia
4 annosta
Laktoositon
Maidoton
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

2 rklApetit-rypsiöljyä tai Neito Rypsiöljyä ™
1 tltimjamia, tilliä tai rosmariinia
1 ps (750 g)Apetit Peruna & Uunijuureksia tai
1 ps (500 g)Apetit Isot Uunijuurekset
1 kpl (580 g) HK Sininen Lenkki® Perinteinen
1 tlsuolaa
2 lehteälehtikaalia
 
Tarjoiluun:
4 rkl ketsuppia
4 rklsinappia
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Sekoita Peruna & uunijuuresten joukkoon rypsiöljy ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille. Kuori ja kuutioi joukkoon lenkkimakkara. Paahda n. 30 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä ja makkarakuutiot saaneet hyvän värin. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Mausta suolalla.

Lisää vihreyttä ja rutkasti rautaa paahtamalla annoksiin rapsakat lehtikaalichipsit. Revi lehtiruodit irti muutamasta lehtikaalin lehdestä. Revi lehdet paloiksi ja jaa ne makkara-juuresseokselle. Kuumenna uunissa pari minuuttia. Ota pois nopeasti, ettei ohut lehtikaali pala.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000