Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Uunifilee, paahdetut kasvikset ja omenainen punaviinikastike

Uunifilee, paahdetut kasvikset ja omenainen punaviinikastike

Arvio: 3/5
Uunissa meheväksi kypsytetystä fileestä, kesällä talteen korjatuista, makeiksi paahdetuista kasviksista ja sinihomejuustolla viimeistellystä, omenaisesta punaviinikasvikkeesta syntyy upea juhla-ateria kahdeksalle.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
8 annosta
Laktoositon
Maidoton
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 kg porsaan-, naudan- tai hirven fileetä
2 rkl Neito Rypsiöljyä™
1 1/2 tl suolaa
2 tl rouhittu mustapippuria
2 tl rosmariinia
1 tl paprikajauhetta
(1 tl rouhittuja katajanmarjoja hirvenfileeseen)
 
Kastike:
2 ps (á 33 g) punaviinikastikeaineksia
2 1/2 dl vettä
2 1/2 dl punaviiniä
50 g sinihomejuustoa
2 rkl omenamarmeladia
fileen paistoliemi
 
Kasvikset:
2 rkl Apetit-rypsiöljyä tai Neito Rypsiöljyä™
2 sipulia lohkottuna
4 ps (à 300 g) Apetit Aurinkokasviksia
2 rkl fariinisokeria
1 tl rakuunaa
3/4 tl suolaa
 
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Puhdista kalvot pois fileestä. Kuumenna kasviöljy paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta. Nosta työlaudalle, alumiinifolion päälle ja anna jäähtyä. Sekoita mausteet ja hiero seos fileen pintaan. Kääri alumiinifolio tiukasti fileen ympärille. Kypsennä 200 asteisessa uunissa fileen paksuudesta riippuen 15–30 minuuttia. Porsaanfilee paistetaan aina kypsäksi, naudan ja hirvenfilee saavat jäädä roséksi. Ota fileepaketti uunista ja anna sen rauhoittua 5 minuuttia ennen leikkaamista.

Valmista kastike ja kasvikset sillä aikaa kun filee on uunissa. Mittaa kastikkeen aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 15 minuuttia. Valuta fileepakettiin tullut liemi kastikkeeseen. Siivilöi kastike lämmitettyyn kastikeastiaan.

Kasvikset uunissa: Voitele uunipannu. Kuori ja lohko sipulit. Pane sipulilohkot ja aurinkokasvikset uunipannuun. Ripottele mausteet päälle ja valuta hiukan ruokaöljyä kasviksille. Sekoita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kasvikset paistinpannussa: Kuumenna rasva ja fariinisokeri. Paista sipulilohkot kauniin ruskeiksi. Lisää kasvikset ja jatka kypsentämistä kunnes ne ovat läpikotaisin lämpimiä. Levitä kasvikset tarjoiluvadille ja asettele viipaloitu filee päälle. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000