Resepti

Uunifilee, paahdetut kasvikset ja omenainen punaviinikastike

Arvio: 3.9 / 5

Uunissa meheväksi kypsytetystä fileestä, kesällä talteen korjatuista, makeiksi paahdetuista kasviksista ja sinihomejuustolla viimeistellystä, omenaisesta punaviinikasvikkeesta syntyy upea juhla-ateria kahdeksalle.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 8 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Uunifilee, paahdetut kasvikset ja omenainen punaviinikastike

Ainekset

1kgporsaan-, naudan- tai hirven fileetä
2rklNeito Rypsiöljyä™
1,5tlsuolaa
2tlrouhittua mustapippuria
2tlrosmariinia
1tlpaprikajauhetta
1tl(rouhittuja katajanmarjoja hirvenfileeseen)
Kastike
2psspunaviinikastikeaineksia (á 33 g)
2,5dlvettä
2,5dlpunaviiniä
50gsinihomejuustoa
2rklomenamarmeladia
fileen paistoliemi
Kasvikset
2rklApetit-rypsiöljyä tai Neito Rypsiöljyä™
2sipulia lohkottuna
4pssApetit Aurinkokasviksia (à 300 g)
2rklfariinisokeria
1tlrakuunaa
0,75tlsuolaa

Valmistusohjeet

1. Puhdista kalvot pois fileestä. Kuumenna kasviöljy paistinpannussa ja ruskista filee joka puolelta. Nosta työlaudalle, alumiinifolion päälle ja anna jäähtyä. Sekoita mausteet ja hiero seos fileen pintaan. Kääri alumiinifolio tiukasti fileen ympärille. Kypsennä 200 asteisessa uunissa fileen paksuudesta riippuen 15–30 minuuttia. Porsaanfilee paistetaan aina kypsäksi, naudan ja hirvenfilee saavat jäädä roséksi. Ota fileepaketti uunista ja anna sen rauhoittua 5 minuuttia ennen leikkaamista.

3. Valmista kastike ja kasvikset sillä aikaa kun filee on uunissa. Mittaa kastikkeen aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen 15 minuuttia. Valuta fileepakettiin tullut liemi kastikkeeseen. Siivilöi kastike lämmitettyyn kastikeastiaan.

5. Kasvikset uunissa: Voitele uunipannu. Kuori ja lohko sipulit. Pane sipulilohkot ja aurinkokasvikset uunipannuun. Ripottele mausteet päälle ja valuta hiukan ruokaöljyä kasviksille. Sekoita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

7. Kasvikset paistinpannussa: Kuumenna rasva ja fariinisokeri. Paista sipulilohkot kauniin ruskeiksi. Lisää kasvikset ja jatka kypsentämistä kunnes ne ovat läpikotaisin lämpimiä. Levitä kasvikset tarjoiluvadille ja asettele viipaloitu filee päälle. Tarjoa kastikkeen kanssa.