Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Timjamikalkkuna ja sitruunaiset maalaiskasvikset

Timjamikalkkuna ja sitruunaiset maalaiskasvikset

Arvio: 3/5
Kalkkuna valmistuu vaivatta uunissa kasvispedillä.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
6 annosta
Laktoositon
Maidoton
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 rklNeito Rypsiöljyä™
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
3 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 kg kalkkunan rintafileetä
2 ps (à 300 g) Apetit Maalaiskasviksia
1 tlchilijauhetta
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl hunajaa
1 oksa tuoretta rosmariinia

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Sekoita keskenään 2 rkl rypsiöljyä, 1-2 tl suolaa, 0,5 tl mustapippuria, timjami ja valkosipuli. Hiero seos kalkkunafileen pintaan, kääräise liha tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin marinoitumaan noin kolmeksi tunniksi.

Nosta liha jääkaapista noin tunti ennen paistamista. Kuumenna paistinpannulla tilkka rypsiöljyä ja ruskista fileen pintoihin kaunis, kullanruskea väri. Mausta filee kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita maalaiskasvisten joukkoon 1 rkl kasviöljyä, 1 tl suolaa, chili, sitruunan mehu ja kuori, hunaja ja hienonnetut rosmariininlehdet.

Kaada kasvikset uunivuokaan ja nosta päälle ruskistettu kalkkunan rintafilee. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarkista lihan kypsyys ja tarjoile.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000