Resepti

Tartar-kastike

Arvio: 4.2 / 5

Mausteinen kastike höystää kalaa unelmaisen hyvin.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Tartar-kastike

Ainekset

1,5dlmajoneesia
1prkranskankermaa (150 g)
1dlkurkkusalaattia
1dlkurpitsapikkelssiä
2rklsipulisilppua
1rklruohosipulisilppua
1valkosipulinkynsi murskattuna
1tljauhettua valkopippuria
1tlpaprikajauhetta
Tarjoiluun:
1kgApetit Perinteinen Savulohta

Valmistusohjeet

1. Sekoita keskenään majoneesi ja ranskankerma. Valuta kurkkusalaatti ja pikkelssi ja lisää ne sekä sipulit ja mausteet majoneesi-ranskankermaseokseen. Nosta kastike kylmään ja anna makujen tasoittua mielellään tunti tai kaksi ennen tarjoamista. Tarjoa kalan kanssa ja kastikkeena kalahampurilaisissa sekä esim. Fish and Chips -annoksessa.

3. Vinkki! Vaihtelua peruskastikkeeseen saat puristamalla kastikkeeseen appelsiinimehua tai raastamalla joukkoon omenaa.