Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Sushisalaatti lasissa eli sushi-purkkisalaatti

Sushisalaatti lasissa eli sushi-purkkisalaatti

Arvio: 4/5
Kokoa sushin aineksista purkkisalaatti. Saat sushin maut ja ainekset mutta valmistus on nopeampaa ja syöminen onnistuu rennosti.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
4 annosta
Laktoositon
Maidoton
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 ps (180 g) Apetit Suikalejuureksia marinoituna (ks. ohje alla)
2 ruukkua rapeaa salaattia revittynä
1 kurkku kuutioituna
2 avokadoa viipaloituna
2kevätsipulia renkaina
2 pkt (á 150 g)Apetit Kylmäsavulohta
6 dlsushiriisiä (katso valmistusohje alla)
1 rklseesaminsiemeniä paahdettuna
nori-meriläväarkista leikattuja suikaleita
 
Salaattikastike:
tilkka Neito™ rypsiöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 tl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl raastettua, tuoretta inkivääriä
 
Sushiriisi:
2 dl sushiriisiä (esim. Kokuho Rose- tai Tsurumai-riisiä tai kotimaista puuroriisiä)
2 1/4 dlkylmää vettä
 
Etikkaliemi eli awasezu-kastike:
7 rkl riisietikkaa
1/2 rklsuolaa
5 rkl sokeria

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Aloita riisin ja etikkaliemen valmistuksella. Mittaa riisi kattilaan ja huuhtele se useita kertoja (6-8 kertaa) kylmällä vedellä riisiä hellästi sekoitellen. Kun huuhteluvesi on lähes kirkasta, siivilöi riisi. Mittaa vesi kattilaan. Pane riisi syvään kattilaan, lisää vesi, peitä kannella ja anna odota 15 minuuttia.

Kuumenna riisi-vesiseos kiehuvaksi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna riisin hautua vielä 10 minuuttia.

Kuumenna odotellessa kaikki etikkaliemen ainekset pannulla, sekoittele, kunnes sokeri on sulanut ja anna jäähtyä. Kaada jäiset kasvikset kulhoon ja kuumenna täydellä teholla 5 minuuttia välillä sekoittaen.

Siirrä kypsä riisi laakealle vadille. Lusikoi päälle puolet etikkaliemestä. Käytä loppu liemi juuressuikaleiden marinointiin, kaada se kuumille kasviksille. Sekoittele riisiä muovilastalla leikkaavin liikkein, jotta etikkaliemi jakaantuu riisiin tasaisesti. Annostele riisi tarjoilukuppeihin ja peitä kostealla pyyhkeellä. Säilytä ruokailuun asti huoneenlämmössä, käytä saman päivän aikana.

Sekoita kaikki salaattikastikkeen ainekset keskenään.

Kokoa aineksista salaattiannokset reiluihin juomalaseihin, kulhoihin tai picknick-rasioihin.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000