Resepti

Sushisalaatti

Arvio: 2.9 / 5

Sushin maukkaat ainekset voi koota myös salaatiksi. Kokoa mielen mukaan graavilohesta tai kylmäsavustetusta lohesta.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 2 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Sushisalaatti

Ainekset

1pssApetit Suikalejuureksia marinoituna (ks. ohje alla) (à 180 g)
2rapeaa salaattiruukkua
1kurkku kuutioituna
2avokadoa viipaloituna
2kevätsipulia renkaina
2pktkylmäsavulohta (á 150 g)
2dlsushiriisiä (katso valmistusohje alla)
2rklseesaminsiemeniä paahdettuna
2nori-meriläväarkkia suikaleiksi leikattuna
Salaattikastike
1rklNeito™ rypsiöljyä
1rklsoijakastiketta
2tlriisiviinietikkaa
2tlsokeria
1tlraastettua, tuoretta inkivääriä
Sushiriisi
2dlsushiriisiä (esim. Kokuho Rose- tai Tsurumai-riisiä tai kotimaista puuroriisiä)
2dlkylmää vettä
Etikkaliemi eli awasezu-kastike
7rklriisiviinietikkaa
0,5rklsuolaa
5rklsokeria

Valmistusohjeet

1. Aloita riisin ja etikkaliemen valmistuksella. Mittaa riisi kattilaan ja huuhtele se useita kertoja (6-8 kertaa) kylmällä vedellä riisiä hellästi sekoitellen. Kun huuhteluvesi on lähes kirkasta, siivilöi riisi. Mittaa vesi kattilaan. Pane riisi syvään kattilaan, lisää vesi, peitä kannella ja anna odota 15 minuuttia.

2. Kuumenna riisi-vesiseos kiehuvaksi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna riisin hautua vielä 10 minuuttia.

3. Kuumenna odotellessa kaikki etikkaliemen ainekset pannulla, sekoittele, kunnes sokeri on sulanut ja anna jäähtyä. Kaada jäiset kasvikset kulhoon ja kuumenna täydellä teholla 5 minuuttia välillä sekoittaen.

4. Siirrä kypsä riisi laakealle vadille. Lusikoi päälle puolet etikkaliemestä. Käytä loppu liemi juuressuikaleiden marinointiin, kaada se kuumille kasviksille. Sekoittele riisiä muovilastalla leikkaavin liikkein, jotta etikkaliemi jakaantuu riisiin tasaisesti. Annostele riisi tarjoilukuppeihin ja peitä kostealla pyyhkeellä. Säilytä ruokailuun asti huoneenlämmössä, käytä saman päivän aikana.

5. Sekoita kaikki salaattikastikkeen ainekset keskenään. Kokoa aineksista salaattiannokset lautasille, nosta jokaiselle lautaselle kuppi riisiä.