Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Sushirullat eli Maki-sushi

Sushirullat eli Maki-sushi

Arvio: 4/5
Sushi on näyttävä tarjottava juhlissa ja illanistujaisissa sekä ylellinen iltapala.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Laktoositon
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Etikkariisi eli sumeshi:
4 dl sushiriisiä (esim. Kokuho Rose- tai Tsurumai-riisiä tai kotimaista puuroriisiä)
4,5 dlkylmää vettä
 
Etikkaliemi eli awasezu-kastike:
7 rkl riisietikkaa
1/2 rkl suolaa
4 rkl sokeria
 
Lisäksi tarvitset:
sushinorilevää arkkeina
raakaa merikalaa, kylmäsavustettua/savustettua kalaa tai marinoitua lohta (katso marinadivinkki alta!)
kurkkua, avocadoa
bambumatto (rullan käärimistä helpottava työväline)
 
Tarjoiluun:
vähäsuolaista (gluteenitonta) soijakastiketta
wasabia
hillottua inkivääriä eli garia
juomaksi vihreää teetä, lager-olutta tai kepeää valkoviiniä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Mittaa riisi reiluun kattilaan ja huuhtele se useita kertoja (6-8 kertaa)kylmällä vedellä riisiä hellästi sekoitellen. Kun huuhteluvesi on lähes kirkasta, siivilöi riisi. Mittaa vesi kattilaan. Pane riisi syvään kattilaan, lisää vesi, peitä kannella ja anna odota 15 minuuttia.

Kuumenna odotellessa kaikki etikkaliemen ainekset pannulla, sekoittele, kunnes sokeri on sulanut ja anna jäähtyä.

Kuumenna riisi-vesiseos kiehuvaksi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna riisin hautua vielä 10 minuuttia. Siirrä kypsä riisi laakealle vadille. Lusikoi päälle sushietikkaliemi. Sekoittele muovilastalla leikkaavin liikkein. (Jos et käytä riisiä heti, peitä se kostealla pyyhkeellä. Riisi säilyy yhden päivän huoneenlämmössä. Älä laita riisiä jääkaappiin ettei se kovetu.)

Aseta norileväarkki bambumatolle karhea puoli ylöspäin. Painele kevyesti päälle kostutetuin käsin ohut kerros etikkariisiä (sumeshi). Jätä päädystä noin kolmannes tyhjäksi. Sipaise leveyssuunnassa riisin keskelle wasabiraita. Aseta täytteet esim. siivu raakaa kalaa ja tuore kurkku keskelle. Rullaa bambumaton avulla tiukka käärö. Jos norileväarkki ei tartu kiinni, kostuta sitä hiukan reunasta vedellä. Jätä sauma alaspäin. Tee näin kaikki rullat valmiiksi. Sekoita pieni määrä veden ja etikan liuosta. Juuri ennen tarjoilua, kasta reilu veitsi etikka-vesiliuokseen ja leikkaa sushikääröistä 8-10 palaa. Aseta palat vadille.

Vinkki! Marinoi sushia varten lohta 20 minuuttia liemessä, jossa on 1,5 dl kuivaa valkoviiniä, 0,5 dl riisiviinietikkaa ja 1/2 dl sokeria.

Huom! Riskiryhmille (raskaana olevat sekä vanhukset) ei suositella raakaa kalaa, vaan kala tulisi kypsentää vähintään sisälämpötilaltaan +72 °C:iseksi.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000