Resepti
Sitruunainen sinappikastike
Arvio: 4.1 / 5
Kastike, joka sopii juhlavampaankin ruokapöytään.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
1 | kananmunan keltuainen | |
3 | rkl | vahvaa sinappia |
0,25 | tl | suolaa |
1 | rkl | sokeria |
0,5 | tl | rouhittua valkopippuria |
1,5 | dl | Neito® Sitruuna Mausteöljyä |
0,25 | dl | vettä |
1,5 | tl | sitruunan mehua |
1 | rkl | tillisilppua |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
750 | g | savustettu lohi- tai kirjolohifilee |
Valmistusohjeet
1. Ota aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Pane keltuainen, sinappi, suola, sokeri ja rouhittu valkopippuri kulhoon. Sekoita voimakkaasti ja lisää ruokaöljy vähitellen, pienissä erissä, ohuen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Keltuainen emulgoi ainekset keskenään ja saat ihanan, pullean kastikkeen. Lisää joukkoon, samoin ohuena nauhana seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, vettä sopiva määrä, jotta saat haluamasi viskositeetin. Mausta kastike sitruunamehulla ja tillisilpulla.
3. Tarjoa kylmäsavustetun, graavisuolatun tai tai lämminsavustetun kirjolohen tai lohen kanssa.
5. Vinkki! Kun valmistat kastikkeen ilman vesilisäystä, saat sakean kastikkeen, jota voit valuttaa graavileiville.