Resepti

Sitruunainen sinappikastike

Arvio: 4.1 / 5

Kastike, joka sopii juhlavampaankin ruokapöytään.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 6 annosta

Sitruunainen sinappikastike

Ainekset

1kananmunan keltuainen
3rklvahvaa sinappia
0,25tlsuolaa
1rklsokeria
0,5tlrouhittua valkopippuria
1,5dlNeito® Sitruuna Mausteöljyä
0,25dlvettä
1,5tlsitruunan mehua
1rkltillisilppua
Tarjoiluun
750gsavustettu lohi- tai kirjolohifilee

Valmistusohjeet

1. Ota aineet huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Pane keltuainen, sinappi, suola, sokeri ja rouhittu valkopippuri kulhoon. Sekoita voimakkaasti ja lisää ruokaöljy vähitellen, pienissä erissä, ohuen ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Keltuainen emulgoi ainekset keskenään ja saat ihanan, pullean kastikkeen. Lisää joukkoon, samoin ohuena nauhana seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, vettä sopiva määrä, jotta saat haluamasi viskositeetin. Mausta kastike sitruunamehulla ja tillisilpulla.

3. Tarjoa kylmäsavustetun, graavisuolatun tai tai lämminsavustetun kirjolohen tai lohen kanssa.

5. Vinkki! Kun valmistat kastikkeen ilman vesilisäystä, saat sakean kastikkeen, jota voit valuttaa graavileiville.