Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Sitruuna-pinaattibroileri

Sitruuna-pinaattibroileri

Arvio: 0/5
Broilerista saat mehevän ja näyttävän aterian.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Vähälaktoosinen
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 kplkokonainen broileri (*
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
1sitruunaa
1 ruukkutuoretta timjamia
4 palaaAApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
 
Maustevoi:
4 palaaApetit Kotimainen Pinaattia huoneenlämpöisenä
30 g voita huoneenlämpöisenä
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 ruukkubasilikaa silputtuna
1 tlraastettua sitruunankuorta
1/2 tl pippurisekoitusta rouhittuna
 
Vuokaan:
2valkosipulia
1sitruuna
 
Tarjoiluun:
2 psApetit Kotimainen Uunivalmis Kermaperunaa
2 psApetit Papusekoitusta
1 psApetit Papuja
 
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Tee ensin maustevoi sekoittamalla kaikki sen ainekset keskenään.

Huuhtele sulanut broileri tarvittaessa sekä ulko- ja sisäpuolelta. Kuivaa talouspaperilla. Hiero linnun vatsaan suolaa ja pippuria. Kuori ja lohko sitruuna.

Pujota sormi linnun nahkan ja lihan väliin ja työstä nahka irti. Ujuta pinaattivoita päälle nahan alle ympäri lintua.

Työnnä sitruunalohkot ja timjaminippu sekä hiukan pinaattivoita linnun vatsaan. Nosta lintu vuokaan tai sido lintu halutessasi napakasti paketiksi paistinarulla.

Hiero loppu voi linnun päälle. Pane lintu 225-asteiseen uuniin. Lisää vuokaan halkaistu sitruuna sekä kaksi auki leikattua valkosipulia. Lisää toisessa vuoassa kermaperunat. Kypsennä lintua ja kermaperunoita noin tunti. Lintu on kypsä kun lihan sisälämpötila on vähintään 72 astetta. Voit myös kokeilla kypsyyttä cocktailtikulla: työnnä tikku uunikanan reisitaipeeseen. Jos ulos valuva neste on kirkasta, liha on kypsää.

Höyrytä tarjolle papuja tai papusekoitusta.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000