Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Sinisimpukkakeitto

Sinisimpukkakeitto

Arvio: 0/5
Sinisimpukoiden sesonki on kutakuinkin silloin, kun kuukauden englanninkieleisessä nimessä esiintyy r-kirjain.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
4 annosta
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1verkollinen sinisimpukoita (*
1fenkoli
3shalottisipulia
3valkosipulinkynttä
100 g voita
3 dl valkoviiniä
3 dl kermaa
3 dl kanalientä
1 tlpunaista chiliä suikaloituna
1 dl persiljaa silputtuna
 
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Heitä pois rikkinäiset simpukat. Napauta auki olevia simpukoita. Jos kuori ei sulkeudu, heitä simpukka pois.

Suikaloi fenkoli. Kuori ja pilko sipulit. Sulata voi kattilassa ja kuullota fenkoli ja sipulikuutiot siinä. Lisää simpukat kattilaan ja kuumenna kannen alla muutama minuutti. Lisää valkoviini. Keitä kannen alla noin 5 min.

Siivilöi liemi.

Heitä pois ne simpukat jotka eivät ole auki. Lisää siivilöityyn liemeen kerma ja kanaliemi. Keitä lientä kokoon ilman kantta, kunnes noin puolet on jäljellä. Lisää lopuksi simpukat, chili sekä persilja. Nauti patongin kera.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000