Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Silakkapihvit

Silakkapihvit

Arvio: 3/5
Silakkapihvit ovat hyvää perusruokaa. Marinoi ylimääräiset ja herkuttele eväsleivissä.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
4 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

400 g Silakkafileitä (*
3/4 tl suolaa
1 tlvalkopippuria myllystä
1 dl korppujauhoja
2 rkl Neito Rypsiöljyä™ paistamiseen
 
Täyte:
100 g sinihomejuustoa
1/2 dl tillisilppua
 
Tarjoiluun:
1 prk (350 g) Apetit Perunamuusia
1 ps (200 g) Apetit Papuja
1 punasipuli
1 rklbalsamiiviinietikkaa
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Lajittele silakkafileet pareittain siten, että samankokoiset muodostavat pihvin.

Levitä fileet voipaperille nahkapuoli alaspäin ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Murustele joka toiselle silakkafileelle sinihomejuustoa ja jaa päälle tillisilppu. Nosta toinen filee kanneksi.

Kääntele silakkapihvit korppujauhoissa.

Sulata margariini paistinpannulla ja paista neljä pihviä kerrallaan keskilämmöllä kullan ruskeiksi. Tee tarjolle myös punasipulipapulisuke. Kuullota paistinpannulla punasipuli. Lisää pavut sekä balsamiviinietikka ja mausta seos. Kumenna viitisen minuuttia. Valmista tarjolle myös perunamuusi pakkauksen ohjeiden mukaan.

Vinkki! Jos silakkapihvejä jää, tee marinoidut silakkapihvit ja syö ne alkupaloina, salaatissa tai vaikkapa eväänä ruisleivän välissä. Valmista marinadi kiehauttamalla kattilassa 1 dl etikkaa, 1 dl sokeria ja 1 dl vettä. Lisää mausteeksi 1/2-1 rkl suolaa, muutama maustepippuri ja pari laakerinlehteä. Jäähdytä ja kaada rasiaan silakkapihvien päälle. Käytä 2 vuorokauden sisällä.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000