Resepti

Savustettu kirjolohi kera savumakkara-juustoseoksen

Savustettaessa kalaa voi olla luova. Pönttöön voi lisätä vaikka lenkkiä ja juustoa.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Savustettu kirjolohi kera savumakkara-juustoseoksen

Ainekset

1Apetit Kirjolohifilee
1tl(karkeaa merisuolaa myllystä)
1HK Sininen Lenkki® Perinteinen
1pktMustaleimaemmentalia
Tarjoiluun:
2tlchilimajoneesia

Valmistusohjeet

1. Tässä savustusohje Muurikka-savustimelle. Sovella oman savustuslaitteesi mukaiseksi.

2. Sirottele purupellille ohut kerros karkeahkoa leppäpurua. Työnnä pelti vastuksen yläpuolella olevien kannattimien varaan, ei suoraan vastusten päälle. Aseta kala ritilälle ja työnnä ritilä savustimeen. Voit myös laittaa kalan folion päälle ja sitten ritilälle. Lisää ritilälle alumiinivuokaan kuutioituna kuorittu makkara, joukossa kuutioitu juusto.

3. Puolen kilon filee kypsyy jo noin 20 minuutissa. Kala on kypsä, kun ruodot ja nahka irtoavat helposti. Jos käytät maustamatonta lohifileetä, suolaa kala savustuksen jälkeen. Jos savustat isoa kalaa, lisää pönttöön vasta savustuksen puolivälissä makkara-juustovuoka.

4. Vinkki! Lisukkeeksi sopii mainiosti esimerkiksi Mexicolainen salaatti suurelle seurueelle > <a href="http://www.apetit.fi/fi/reseptit/resepti/mexicolainen-salaatti-suurelle-seurueelle?q=mex" target="_blank">Mexicolainen salaatti suurelle seurueelle</a>