Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Savustettu kirjolohi kera savumakkara-juustoseoksen

Savustettu kirjolohi kera savumakkara-juustoseoksen

Arvio: 0/5
Savustettaessa kalaa voi olla luova. Pönttöön voi lisätä vaikka lenkkiä ja juustoa.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Karppaajalle
Vähälaktoosinen
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 Apetit Kirjolohifilee (*
1 tl(karkeaa merisuolaa myllystä)
1 (580 g)HK Sininen Lenkki® Perinteinen
1 pktMustaleimaemmentalia
Tarjoiluun:
2 tlchilimajoneesia
1 rklkonjakkia
 
 
 
 
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Tässä savustusohje Muurikka-savustimelle. Sovella oman savustuslaitteesi mukaiseksi.

Sirottele purupellille ohut kerros karkeahkoa leppäpurua. Työnnä pelti vastuksen yläpuolella olevien kannattimien varaan, ei suoraan vastusten päälle. Aseta kala ritilälle ja työnnä ritilä savustimeen. Voit myös laittaa kalan folion päälle ja sitten ritilälle. Lisää ritilälle alumiinivuokaan kuutioituna kuorittu makkara, joukossa kuutioitu juusto.

Puolen kilon filee kypsyy jo noin 20 minuutissa. Kala on kypsä, kun ruodot ja nahka irtoavat helposti. Jos käytät maustamatonta lohifileetä, suolaa kala savustuksen jälkeen. Jos savustat isoa kalaa, lisää pönttöön vasta savustuksen puolivälissä makkara-juustovuoka.

Vinkki! Lisukkeeksi sopii mainiosti esimerkiksi Mexicolainen salaatti suurelle seurueelle > Mexicolainen salaatti suurelle seurueelle

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000