Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Ruusukaali coleslaw

Ruusukaali coleslaw

Arvio: 5/5
Maukas äyriäis-coleslaw sinappi-hunajakastikkeella.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
6 annosta
Karppaajalle
Vähälaktoosinen
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 rasia ruusukaalia
1 rasia (400/170 g)Apetit Isoja Katkarapuja tai Sinisimpukoita
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl kuivattuja karpaloita pilkottuna
1 dl parmesanjuustoa raastettuna
 
Hunaja-sinappikastike:
0,75 dl Neito Rypsiöljyä™
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl hunajaa
1 tl Dijon-sinappia
1 valkosipulinkynsi silputtuna
¼ tl merisuolaa myllystä
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Poista ruusukaaleista päällimmäiset, tummat lehdet ja leikkaa kova kantaosa. Suikaloi ruusukaali monitoimikoneessa viipalointiterällä. Siirrä seos leikkuulaudalle ja viimeistele suikalointi suurella veitsellä. Siirrä suikaleet kulhoon.

Paahda mantelit kullanruskeiksi keskilämmöllä paistinpannulla ilman rasvaa.

Mittaa pieneen kulhoon kastikkeen rypsiöljy, viinietikka, hunaja, sinappi ja valkosipuli. Vispaa, kunnes seos on sileää ja tanakkaa. Sekoita kastike huolella ruusukaalisuikaleisiin. Lisää joukkoon valutetut äyriäiset sekä mantelit, karpalot ja parmesanraaste. Tarjoa hyvän leivän kera.

Vinkki! Voit tehdä salaatin jo edellisenä päivänä. Lisää kuitenkin äyriäiset vasta tarjoilupäivänä.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000