Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Riomakit

Riomakit

Arvio: 0/5
Sushi-iltakin saa värinsä Rion mukaan.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Maidoton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Etikkariisi eli sumeshi:
4 dlsushiriisiä
4,5 dlkylmää vettä
 
Etikkaliemi eli awasezu-kastike:
7 rkl riisietikkaa
1/2 rkl suolaa
4 rkl sokeria
 
Keltainen riisi:
100 g Apetit kylmäsavulohta
1 tlkurkumaa
 
Vihreä riisi:
3 palaa Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
 
Lisäksi tarvitset:
4 sushinorilevää arkkeina
puolikas kurkku
puolikas avocado
bambumatto (rullan käärimistä helpottava työväline)
 
Tarjoiluun:
1 dlvähäsuolaista (gluteenitonta) soijakastiketta
2 rklwasabia
3 rklhillottua inkivääriä eli garia
 
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Mittaa riisi reiluun kattilaan ja huuhtele se useita kertoja (6-8 kertaa) kylmällä vedellä riisiä hellästi sekoitellen. Kun huuhteluvesi on lähes kirkasta, siivilöi riisi. Mittaa vesi kattilaan. Pane riisi syvään kattilaan, lisää vesi, peitä kannella ja anna odota 15 minuuttia.

Kuumenna odotellessa kaikki etikkaliemen ainekset pannulla, sekoittele, kunnes sokeri on sulanut ja anna jäähtyä.

Kuumenna riisi-vesiseos kiehuvaksi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna riisin hautua vielä 10 minuuttia. Siirrä kypsä riisi laakealle vadille. Lusikoi päälle sushietikkaliemi. Sekoittele muovilastalla leikkaavin liikkein.

Jaa riisi kolmeen osaan. Sekoita ensimmäiseen kolmannekseen sulatettu pinaattia ja toiseen kylmäsavulohta ja kurkumaa. Jätä loppu riisi valkoiseksi.

Aseta norileväarkki bambumatolle karhea puoli ylöspäin. Painele kostutetuin käsin kevyesti päälle kolmeksi raidaksi ohut kerros vihreää, keltaista ja valkoista riisiä. Jätä päädystä noin kolmannes tyhjäksi. Sipaise leveyssuunnassa riisin keskelle wasabiraita. Aseta täytteet eli kurkkua tai avokadoa keskelle ja rullaa bambumaton avulla tiukka käärö. Jos norileväarkki ei tartu kiinni, kostuta sitä hiukan reunasta vedellä. Jätä sauma alaspäin. Tee näin kaikki rullat valmiiksi. Sekoita pieni määrä veden ja etikan liuosta. Juuri ennen tarjoilua, kasta reilu veitsi etikka-vesiliuokseen ja leikkaa sushikääröistä 8-10 palaa. Aseta palat vadille.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000