Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Rantakala

Rantakala

Arvio: 3/5
Herkullinen puuhasteluruoka Suomen suveen!
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Karppaajalle
Vähälaktoosinen
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

3 rklNeito Rypsiöljyä™
1 ps (a 200 g) Apetit Kotimainen Sipulikuutio
5 dl vettä
1 laakerinlehti
5 valkopippuria
600 g lohifile reiluina paloina
1 tlmerisuolaa
 
Tarjoiluun:
2 rklvoita
2 rkltuoretta tilliä silputtuna
4 viipalettaruisleipää
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Kuullota sipulikuutiot kasviöljyssä uunipadassa. Lisää neste, laakerinlehti ja pippurit.

Pese kala ja leikkaa se 6-8 palaan. Nosta kalapalat liemeen, peitä kannella ja hauduta kala hiljaa kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä avotulella, tai liedellä, tai 150 asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Viimeistele voinokareilla ja kourallisella tilliä. Tarjoa ruisleivän ja levitteen kera. Paras kattaus rantakalalle on syvä lautanen ja lusikka.

Vinkki! Voit varioida ohjetta lisäämällä liemeen tomaattimurskaa, valkosipulia ja basilikaa!

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000