Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Puolukkajäädyke, kuuma marjakastike

Puolukkajäädyke, kuuma marjakastike

Arvio: 3/5
Kirpeyttä ja makeutta sopivassa suhteessa.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
10 annosta
Gluteeniton
Lakto-ovovegetaarinen

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 ps (200 g) Apetit Kotimainen Puolukkaa
(3 cl marjalikööriä)
2 kananmunaa
1,5 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
60 g vaaleanpunaisia marenkeja
 
Koristeluun:
1 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljasokeria
1 dl jäisiä Apetit puolukoita
 
Kastike:
200 g Apetit Kotimainen Mustikkaa
0,5 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
 
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Soseuta sulaneet puolukat ja likööri sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa. Ota kolme vatkauskulhoa esiin. Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet tomusokerista ja jatka vatkaamista kunnes valkuaisvaahto on todella kiinteää. Yhdistä keltuaiset ja loppuosa tomusokerista ja vatkaa seos vaaleaksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot ja puolukkasose. Ota puolentoista litran (tasapohjainen tai tähden mallinen) kakkuvuoka ja asettele puolet marengista tai vaahtokarkkipaloista vuokaan. Kaada jäädykeseos päälle ja työnnä loput marengit seokseen. Peitä kelmulla ja pane pakastimeen vuorokaudeksi. Kumoa jäädyke kastelemalla vuoka kiehuvan kuumaan veteen.

Marjakastike: Laita mustikat ja sokerit mikrouunin kestävään, suureen kulhoon. Kuumenna täydellä teholla kunnes seos kuplii kunnolla. Soseuta.

Koristele jäädyke kermavaahdolla ja puolukoilla. Tarjoa kuuman mustikkakastikkeen kanssa.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000