Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Punajuuri-vuohenjuustoquiche

Punajuuri-vuohenjuustoquiche

Arvio: 0/5

Värikäs piirakka maistuu niin kylmänä kuin lämpimänäkin.

Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.

.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
8 annosta
Lakto-ovovegetaarinen
Sisältää kananmunaa

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Pohja:
 
150 gpehmeää voita tai leivontamargariinia
4 dlvehnäjauhoja
2 tlsokeria
3/4 tlsuolaa
1 kananmuna
 
Täyte:
 
500 gpunajuurta
200 gvuohenmaitojuustoa muruina
2 dlemmentaalijuustoa raastettuna
3kananmunaa
2 dlkuohukermaa
1 dlkevytmaitoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 dllehtipersiljaa silputtuna
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Pese punajuuret ja paahda niitä kuorineen 200-asteisen uunin keskitasolla kypsiksi noin tunnin ajan.

Nypi taikinan rasva ja kuiva-aineet kulhossa taikinaksi. Lisää kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.

Vuoraa piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kauniin kullanruskea.

Kuori ja kuutioi kypsät punajuuret.

Vatkaa kulhossa kananmunat, kerma ja maito. Mausta suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.

Jaa punajuuripalat tasaisesti piiraspohjalle. Lisää juustot. Kaada kerma-munaseos tasaisesti täytteen päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30-35 min, kunnes piirakka on kauniin värinen ja täyte hyytynyt.

Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000