Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Porkkanakakku

Porkkanakakku

Arvio: 4/5
Porkkanakakkutaikina syntyy sukkelasti pakasteporkkanasta monitoimikonetta hyödyntäen.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
9 annosta
Lakto-ovovegetaarinen

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Kakkutaikina
1 ps (250 g) Apetit Kotimaisia -porkkanaviipaleita
2 ¾ dl vehnäjauhoja
2 ½ dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
50 g mantelirouhetta
2 kananmunaa
100 g margariinia sulatettuna
1 pienen sitruunan kuoriraaste ja mehu
Pinnalle:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
50 g (12 kpl) Apetit Pikkuporkkanoita
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen (ø 18 cm) kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane sulatetut porkkanaviipaleet leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon ja pyöräytä ne silpuksi. Lisää loput kakkutaikinan ainekset porkkanasilpun päälle kulhoon ja pyöräytä aineet taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä.

Kumoa hiukan jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kuohkeaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Valmista hyytelösokeriliemi pakkauksen ohjeen mukaan. Kastele pikkuporkkanat yksitellen liemeen ja aseta ne kakun päälle. Ripottele kanelia päälle.

Margariinin sijasta voi käyttää myös voita sulatettuna.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000