Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Pippuripihvi ja valkosipulikermaperunat

Pippuripihvi ja valkosipulikermaperunat

Arvio: 4/5
Perinteistä herkkua: pippuripihvi ja valkosipuliset kermaperunat.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Vähälaktoosinen
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

2 ps (à 750 g)Apetit Uunivalmis Valkosipulikermaperunaa
2 rkl Neito rypsiöljyä™
4 sisäfileepihviä
(lohta annospaloiksi leikattuna)*
Dijon-sinappia
mustapippuria (sekä halutessasi viher- ja roseepippuria)
Kastike:
1 dl demi-glace kastikepohjaa
½ dlkermaa
(tilkkakonjakkia)
 
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Kaada jäiset kermaperunat uunivuokaan (ø n. 20 cm). Kypsennä 225 °C:ssa 50-60 min. Perunat valmistuvat nopeammin, jos kuumennat niitä ensin mikrossa. Kaada jäiset perunat uunin- ja mikronkestävään vuokaan (Ø n. 20 cm) ja kuumenna mikrossa täydellä teholla n. 15 min. Sekoita ja siirrä perunat uuniin. Jatka kypsentämistä uunissa 225 °C:ssa n. 30 min.

Kuumenna kasviöljy pannulla. Paista pihveihin nopeasti hyvä paistopinta. Sipaise pihveille halutessasi sinappia. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista haluttuun kypsyysasteeseen tai lisää halutessasi pannulle kastikepohja ja kerma ja hauduta pihvit siinä. Pihvin kypsyysaste on medium, kun neste nousee lihan pintaan. Tarjoa valkosipulikermaperunoiden kera.

Kaikki eivät halua pihviä, joten varaa paistettavaksi myös annospaloiksi leikattua lohta. Mausta yhtä lailla sinapilla ja mustapippurilla.

Vinkki! Voit käyttää mustapippurin sijaan rouhittua viher-, musta- ja rosepippuriseosta ja viimeistellä kastikkeen lopuksi konjakilla.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000