Resepti

Pinaatti-pataleipä ja yrttiöljy

Arvio: 3.5 / 5

Mehevä leipä ja raikas salaatti on ihana iltapala, lounas tai vierastarjottava.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Maidoton Vegaaninen
Pinaatti-pataleipä ja yrttiöljy

Ainekset

pataleipä:
7dlvehnäjauhoja
1tlsuolaa
1tlkuivahiivaa
4dlkädenlämpöistä vettä
5lApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
Yrttiöljy:
Apetit Rypsiöljyä
tuoreita yrttejä
mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Sekoita leipätaikinan kuiva-aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita. Peitä taikinakulho tuorekelmulla tai kannella ja anna kohota huoneenlämmössä 12-14 tuntia.

3. Pane keraaminen, lasitettu pata kansineen uuniin ja lämmitä uuni 225 asteseiseksi. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, anna padan olla uunissa vielä puolisen tuntia, jotta se on kunnolla kuumentunut.

4. Samalla kun uuni lämpenee, kaavi taikina työtasolle ja työstä joukkoon lisää jauhoja. Lisää taikinaan pinaatti. Pyöräytä taikina palloksi ja nosta se kulhoon kohoamaan vielä puoleksi tunniksi.

5. Kun pata on kuumentunut, laita taikina kuumaan pataan, kansi päälle ja paista 20 minuuttia 225 asteessa. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen, ota kansi pois ja paista vielä noin 20 minuuttia. Nauti kuumana yrttiöljyn kera.

7. Valmista yrttiöljy. Sekoita tehosekoittimessa rypsiöljyä, tuoreita yrttejä ja mustapippuria, anna maustua muutama tunti. Käytä leivän dippailuun.