Resepti

Parsaa kylmäsavulohella ja valkohomejuustolla

Arvio: 5 / 5

Keitetty parsa kannattaa herkutella kylmäsavulohen ja valkohomejuuston kera.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Parsaa kylmäsavulohella ja valkohomejuustolla

Ainekset

1pktvihreää parsaa
150gkylmäsavulohta (á 150 g)
50gvalkohomejuustoa paloina

Valmistusohjeet

1. Keitä parsa seuraavasti: taita parsojen tyvestä puumainen osa pois ja kuori parsat halutessasi perunankuorimaveitsellä. Kuumenna kapeassa, korkeassa kattilassa vettä sen verran, että parsojen nuput jäävät vedenpinnan yläpuolelle. Mausta kiehuva vesi suolalla ja keitä noin kolme minuuttia. Kaada vesi pois. Sipaise parsoille rypsiöljyä ja pariloi parsat kauniin raidalliseksi.

2. Kuumenna parilalla kylmäsavulohi ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Lisää annokseen valkohomejuusto. Tarjoa hyvän leivän ja raikkaan juoman kera.