Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Papu-siemennäkkäri

Papu-siemennäkkäri

Arvio: 4/5
Tämä vihreä näkkäri sisältää runsaasti proteiinia. Kun höyläät päälle perinteisen juuston sijaan siivuja maidottomasta kasvirasva"juustosta" tai käytät margariinia, hummusta ja guacamolea levitteenä, kelpaa sitä tarjota vegaaneillekin.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
1 pellillinen

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

0,5 dl chian-siemeniä
1 ps (200 g) siemeniä, esim. GoGreen Salaattisekoitus tai sekoitus kuivattua omenaa, pähkinä ja hunajaa tai oma sekoitus, jossa pellavaa, kurpitsaa, auringonkukkaa, cashewpähkinää ja seesamia
2 rkl psylliumia
1 tl suolaa
1 ps (à 300 g) Apetit Papusekoitusta (myös Apetit Kotimainen Porkkana tai Apetit Kotimainen Puolukka käy)
1 dl vettä
2 rkl Neito™ rypsiöljyä

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Kaada pavut, vesi ja kasviöljy tehosekoittajaan ja soseuta seos tasaiseksi tahnaksi.

Yhdistä kuiva-aineet ja papusose nopeasti tasaiseksi seokseksi. Levitä seos leveällä lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman suureksi, ohueksi levyksi.

Paista 140°:essa kiertoilmatoiminnolla noin 30 minuuttia. Jaa leipälevy ruuduiksi. Vetäise näkkäri leivinpaperin avulla uuniritilälle ja jatka paistamista 15 minuuttia, kunnes leipä on kuivaa. Irrottele leipä leivinpaperilta ja anna jäähtyä ja kuivua ritilällä. Jos leivässä on vielä kosteutta, voit nostaa sen uunin jälkilämpöön.

Säilytä kuivassa.

Vinkki! Varioi ohjetta korvaamalla papusekoitus porkkanalla tai puolukalla. Saat eri väristä ja makuista näkkileipää. Vaikka taikina on kurjan näköistä, on valmis näkkäri kaunis.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000