Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Palsternakkakeitto

Palsternakkakeitto

Arvio: 5/5
Lämmin keitto sopii alkupalaksi ja lämmittäväksi ateriaksi hyvän leivän kanssa tarjottuna. Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
4 annosta
Maidoton
Gluteeniton
Vegaani

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

4 valkosipulinkynttä
4palsternakkaa
1 dlApetit Kotimainen Sipulikuutioita
2 rklApetit-rypsiöljyä
rosmariinia
2 tltuoretta inkivääriä raastettuna
1 tlk (420 g)valkoisia papuja tomaattiliemessä
5 dl kauramaitoa
1suolaa
mustapippuria
vettä
 
Tarjoiluun:
kurpitsansiemeniä
tee tarjolle myös > palsternakkasipsejä
oliiviöljyä

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori valkosipulinkynnet kulhoon. Kuori palsternakat ja paloittele ne kulhoon. Lisää joukkoon sipulikuutiot, kasviöljy ja rosmariini. Jaa seos uunivuokaan ja paahda uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes palsternakat ovat kypsiä.

Siirrä paahdetut kasvikset kattilaan. Lisää inkivääri ja pavut liemineen. Soseuta keitto tehosekoittajalla.

Lisää kauramaito ja kuumenna seos höyryäväksi. Tarkasta maku ja lisää halutessasi vettä tai mausteita.

Tarjoile kurpitsansiementen ja oliiviöljyn kera.

Vinkki! Käytä halutessasi keittoon kookosmaitoa.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000