Resepti

Paistettua kirjolohta ja gratinoituja vihanneksia

Arvio: 3.8 / 5

Vaivaton vierastarjottava syntyy kalasta ja kasviksista.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Paistettua kirjolohta ja gratinoituja vihanneksia

Ainekset

700gkirjolohifileetä
2rklsitruunamehua
1tlkuivattua tilliä
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
Gratinoidut vihannekset
2pssApetit Kruunusekoitusta
2,5dlruokakermaa
2dlvahvaa juustoraastetta tai sinihomejuustomurua
1tlkuivattua basilikaa
1tlsuolaa
1tlmustapippuria

Valmistusohjeet

1. Mausta kirjolohifilee sitruunamehulla, tillillä sekä suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua hetki. Nosta kala kevyesti voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Sekoita ruokakerman joukkoon juusto sekä mausteet. Kaada jäiset kasvikset uunivuokaan ja levitä päälle juustoseos. Gratinoi 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Tarjoile kirjolohen lisukkeena kasvisgratiinia ja vihreää salaattia.