Resepti

Ossobucco eli häränpotkaa tomaattikastikkeessa

Arvio: 2.8 / 5

Pitkään haudutettu härän potka on helppo herkku.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Ossobucco eli häränpotkaa tomaattikastikkeessa

Ainekset

6kplossobucco-viipaleita eli härän potkaa
1rklNeito Rypsiöljyä™
1pssApetit Kotimainen sipulikuutioita (200 g)
4valkosipulinkynttä
2tlrouhittua mustapippuria
1tlsuolaa
1laakerinlehti
400gtomaattimurskaa
1pssApetit Pikkuporkkanoita (200 g)
1tloreganoa
1tltimjamia
vettä
Tarjoiluun:
500gKeitettyjä perunoita
1pssApetit Papuja (200 g)

Valmistusohjeet

1. Kuumenna valurautapadassa tilkka kasviöljyä ja ruskista potkaviipaleet siinä. Lisää muut ainekset ja hauduta. Joissakin resepteissä haudutusajaksi mainitaan 30 minuuttia, mutta superhyvän padan saat kun annat padan hautua hiljalleen noin kaksi tuntia. Tarkkaile liemen määrää ja lisää pataan vettä tarvittaessa. Pitkään haudutetuista potkaviipaleista liha irtoaa ja maku on kerrassaan herkullinen.

2. Kiehauta lisukkeeksi perunat ja pavut.

3. Vinkki! Jos pataan mahtuu, kannattaa samalla haudutuksella kypsentää paketti palapaistikuutioita, ja käyttää ne sekä liemi maukkaaseen gulassiin.