Resepti

Nizzan salaatti

Arvio: 3.4 / 5

Nizzan salaatti on erittäin maukas, ruokaisa salaatti.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 2 annosta

Nizzan salaatti

Ainekset

5dlvettä
1tlsuolaa
5kplkeskikokoista perunaa
4kananmunaa keitettynä
200gApetit Papuja
200gApetit Kotimainen Hernettä tai Apetit Kotimainen Luomu Hernettä
20kplkirsikkatomaattia
1prkanjovisfileitä
1kpljäävuorisalattiruukku
Kastike
1dlranskalaista salaatinkastiketta
2rkloliiviöljyä
1rklviinietikkaa
1valkosipulin kynsi
1tlsuolaa
1tlmustapippuria
1tlbasilikaa
1tlrakuunaa
1tlruohosipulia
Tarjoiluun
2kplleipäviipaletta
1rklvalkohomejuustoa

Valmistusohjeet

1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja pieneksi kuutioidut perunat. Keitä n. 7 minuuttia. Lisää kattilaan pavut ja jatka keittämistä 3 minuuttia. Siivilöi vesi pois.

2. Huuhtele salaatti ja tomaatit. Kokoa peruna-papusekoituksesta, jäisistä herneistä sekä kirsikkatomaateista ja salaatista näyttävät salaattiannokset lautasille. Nosta päälle kananmunat puolitettuna sekä anjovisfileitä.

3. Tarjoa salaatti valmiin ranskalaisen salaatinkastikkeen kera tai sekoita kastike itse listan aineksista. Salaatin kanssa maistuu hyvä leipä vaikkapa valkohomejuustolla päällystettynä.