Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

Arvio: 3/5
Aina maistuva mustikkapiirakka ei ole sesongista kiinni kun on varannut pakkaseen Apetit Mustikoita.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
9 annosta
Gluteeniton
Laktovegetaarinen
Lakto-ovovegetaarinen

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Taikina:
175 g voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja tai,
1/2 tl leivinjauhetta
 
Päälle kananmunaton täyte:
1 ps (200 g) Apetit Kotimainen Mustikkaa
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
 
tai vaihtoehtona kermaviilinen, kananmunaa sisältävä täyte:
1 ps (200 g) Apetit Mustikoita
1 tlk (200g) kermaviiliä
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos rasva-sokerivaahtoon.

Taputtele taikina piirasvuokaan kostein käsin. Jaa päälle jäiset mustikat. Siivilöi mustikoiden päälle perunajauho ja keinuttele vuokaa tai liikuttele marjoja lusikalla, kunnes perunajauho ympäröi marjat.

Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Ota kypsä piiras uunista ja ripottele päälle sokeri.

Vinkki! Koska gluteenittomassa jauhoseoksessa ei ole sitko-ominaisuuksia, voit oikaista taikinan teossa. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi käsivatkaimella.

Voit käyttää myös valmistaikinaa pohjaan. Ja käyttää täytteenä kermaviilistä täytettä.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000