Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Mitsunamakit

Mitsunamakit

Arvio: 0/5
Valmistusaika: Yli 1 tunti
4 annosta
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Maidoton
Vegaani

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Etikkariisi eli sumeshi:
 
4 dlsushiriisiä (esim. Tsurumai-riisiä)
4,5 dlkylmää vettä
 
Etikkaliemi eli awasezu-kastike:
7 rklriisietikkaa
1/2 rklsuolaa
4 rkl||sokeria
 
Lisäksi tarvitset:
4 sushinorilevää arkkeina
5 palaaApetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
3 rklmitsunaa
3 rklwasabia
bambumatto (rullan käärimistä helpottava työväline)
 
Tarjoiluun:
0,5 dlvähäsuolaista (gluteenitonta) soijakastiketta
5 rklwasabia
2 rklhillottua inkivääriä eli garia
juomaksi vihreää teetä, lager-olutta tai kepeää valkoviiniä, 3dl/hlö
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Mittaa riisi reiluun kattilaan ja huuhtele se useita kertoja (6-8 kertaa) kylmällä vedellä riisiä hellästi sekoitellen. Kun huuhteluvesi on lähes kirkasta, siivilöi riisi. Mittaa vesi kattilaan. Pane riisi syvään kattilaan, lisää vesi, peitä kannella ja anna odota 15 minuuttia.

Kuumenna odotellessa kaikki etikkaliemen ainekset pannulla, sekoittele, kunnes sokeri on sulanut ja anna jäähtyä.

Kuumenna riisi-vesiseos kiehuvaksi, laske lämpö pienimmälle teholle ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Katkaise lämpö ja anna riisin hautua vielä 10 minuuttia. Siirrä kypsä riisi laakealle vadille. Lusikoi päälle sushietikkaliemi. Sekoittele muovilastalla leikkaavin liikkein. Sekoita joukkoon sulatettu pinaatti ja wasabia maun mukaan.

Aseta norileväarkki bambumatolle karhea puoli ylöspäin. Painele kevyesti päälle kostutetuin käsin ohut kerros etikkariisiä (sumeshi). Jätä päädystä noin kolmannes tyhjäksi. Sipaise leveyssuunnassa riisin keskelle wasabiraita. Silppua päälle reilusti mitsunaa. Rullaa bambumaton avulla tiukka käärö. Jos norileväarkki ei tartu kiinni, kostuta sitä hiukan reunasta vedellä. Jätä sauma alaspäin. Tee näin kaikki rullat valmiiksi. Sekoita pieni määrä veden ja etikan liuosta. Juuri ennen tarjoilua, kasta reilu veitsi etikka-vesiliuokseen ja leikkaa sushikääröistä 8-10 palaa. Aseta palat vadille.

Vinkki! Marinoi sushia varten lohta 20 minuuttia liemessä, jossa on 1,5 dl kuivaa valkoviiniä, 0,5 dl riisiviinietikkaa ja 1/2 dl sokeria.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000