Resepti

Mäti-lohiohihyytelö

Arvio: 3.5 / 5

Mäti ja kylmäsavulohi tekevät juhlan.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 5 annosta

Gluteeniton
Mäti-lohiohihyytelö

Ainekset

2kplliivatelehtiä
1rklsitruunamehua
1dlkuohukermaa
1dlmätiä
100gApetit Kylmäsavulohta
1kplkovaksi keitettyä kananmunaa
2rklruohosipulia silputtuna
2rkltillisilppua
1tlvalkopippuria
1rkltilliä tai ruohosipulia
loput kylmäsavukalasta

Valmistusohjeet

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 15 minuuttia. Purista vesi pois. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja hienonna keitetyt munat haarukalla. Sekoita ainekset kermavaahtoon. Vuoraa hyydytysastia tuorekelmulla ja kaada seos siihen. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Tarjoa alkuruokana keitettyjen perunoiden tai paahtoleivän kanssa.