Resepti
Lohivartaat
Lohi-valkokatkarapu-graavilohivartaat vaativat askartelua mutta ovat kerrassaan herkullisia.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | rs | valkokatkatkaravun pyrstöjä (à 400/170 g) |
0,5 | lohifilee | |
BBQ-kastike: | ||
---|---|---|
4 | rkl | ketsuppia |
4 | rkl | ananasmehua |
3,5 | rkl | fariinisokeria |
1 | rkl | tomaattipyreetä |
2,5 | tl | Chipotle Tabasco maustekastiketta |
Tarjoiluun: | ||
1 | dl | puolukoita |
1 | prk | ranskankermaa |
Muuta: | ||
pitkiä varrastikkuja |
Valmistusohjeet
1. Pane varrastikut kylmään veteen turpoamaan.
2. Valmista ensin BBQ-kastike. Mittaa kaikki ainekset pieneen kasariin ja kuumenna. Keitä kokoon hetkinen.
3. Leikkaa lohifilee haarukkapaloiksi. Valuta valkokatkaravunpyrstöt.
4. Kääri lohipalat ja katkaravut graavilohisiivuihin. Käytä cocktail-tikkuja apuna tai pujota valkokatkarapu-graavilohikääröt kahteen puuvartaaseen.
6. Aseta grilliritilälle reilu pala foliota. Nosta valkokatkarapu-graavilohikääröt foliolle ja grillaa kuumiksi. Sivele kääröille kastiketta, ummista folio, nosta grillin laidalle ja anna tekeytyä viitisen minuuttia. Sekoita tarjolle Puolukka-ranskankerma ja salaatti.
8. Vinkki! Voit kypsentää valkokatkarapu-graavilohikääröt myös uunissa 230-asteessa 10-15 minuuttia.