Resepti

Lohipastrami

Arvio: 4.5 / 5

Herkullinen tapa valmistaa lohta noutopöytään tai salaattiin.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 12 annosta

Maidoton Gluteeniton
Lohipastrami

Ainekset

1lohifilee
1rklkarkeaa merisuolaa
Päälle
1tlkorianterinsiemeniä
0,5tlsinapinsiemeniä
0,25tlmustapippuria

Valmistusohjeet

1. Leikkaa kalafileen pääpuolesta pitkittäin kaksi noin 20 sentin mittaista ja 4–5 sentin paksuista tankoa. Käytä loppuosa kalasta ruokiin.

2. Ripottele suola lautaselle. Pyörittele lohitangot tasaisesti suolassa. Kääri kala tiukasti kelmuun. Pyöreän pastramitangon saat sulkemalla käärön karamellin tavoin päistä pyörittäen. Nosta paketit jääkaappiin tunniksi.

3. Rouhi päälle tulevat mausteet kevyesti morttelissa. Ota lohitangot jääkaapista ja huuhtele ne suolasta. Kuivaa puhtaaseen liinaan tai talouspaperiin. Kierittele kalatangot mausteseoksessa.

4. Paista tankoja kuumalla pannulla ilman rasvaa yhteensä runsaan minuutin ajan tasaisesti kaikilta puolilta, kunnes pinta hiiltyy muutaman millimetrin osalta.

5. Pyöritä lohitangot uudelleen tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Viipaloi ohueksi ja tarjoa alkupalana, hyvän tumman leivän päällä tai kokoa salaatiksi ruokaisaksi kalasalaatiksi rentoon noutopöytään.