Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Lipeäkala & valkoinen juustokastike

Lipeäkala & valkoinen juustokastike

Arvio: 5/5
Lipeäkala täyteläisellä kastikkeella löytää aina ystävänsä.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
6 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 pkt Lipeäkalaa (*
vettä, suolaa, kokonaisia maustepippureita
 
Kastike:
3 dl maitoa
2 rkl voita
2 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g tuorejuustoa tai Koskenlaskija-juustoa
1 tl suolaa, rouhittua valkopippuria
1 tl sokeria
 
Pinnalle:
1tl maustepippuria myllystä tai,
1tl mustapippuria myllystä
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Kypsennä lipeäkala pakkauksen ohjeen mukaan suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ennen tarjoilua.

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauho. Kuumenna hetki keskilämmöllä, älä anna seoksen kuitenkaan ruskistua. Nosta kattila hetkeksi liedeltä, lisää puolet maidosta, sekoita tasaiseksi ja lisää loppu maito. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kypsyä 3–5 minuuttia. Mausta valmis kastike suolalla ja sokerilla. Älä keitä suolalisäyksen jälkeen, ettei kastike juoksetu.

Tarjoa kastike lipeäkalan, perunoiden ja Apetit-kasvisten kanssa. Pöytään katetusta pippurimyllystä ruokailijat voivat pyöräyttää mieleisensä määrän rouhetta annoksiinsa.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000