Resepti

Liha-perunasoselaatikko

Arvio: 3.5 / 5

Maistuva laatikkoruoka syntyy vaivatta jauhelihasta ja kuumennusta vaille valmiista Apetit Perunamuusista.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Liha-perunasoselaatikko

Ainekset

1rklApetit-rypsiöljyä
200gjauheliha
0,5pssApetit Sipulikuutioita (à 200 g)
4dlmaitoa
1kananmuna
1tlsuolaa
1tljauhettua mustapippuria
2prkApetit Perunamuusia (à 350 g)

Valmistusohjeet

1. Paista jauheliha ja sipuli pannulla kasviöljyssä. Jos käytät Nyhtökauraa tai Härkistä, kuullota sipuli kasviöljyssä ja sekoita valmiste pannulla sipulin joukkoon.

2. Sekoita kananmuna ja mausteet maitoon.

3. Kippaa perunamuusiainekset jäisenä uunivuokaan. Lisää jauheliha-sipuliseos ja maito-munaseos vuokaan. Kypsennä laatikkoa 225 °C:ssa aluksi 15 min. Sekoita ainekset tasaiseksi seokseksi ja jatka paistamista 225 °C:ssa vielä n. 40 min.

4. Vinkki! Jauhelihan sijasta voit käyttää esimerkiksi vegeversioon Nyhtökauraa tai Härkistä.