Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Lammaspaisti ja kermaperunat

Lammaspaisti ja kermaperunat

Arvio: 4/5
Lammaspaisti ja kermaperunat on perinteistä pääsiäisruokaa.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
6 annosta
Vähälaktoosinen
Maidoton
Gluteeniton

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

2 kg karitsanpaisti (pakaste)
10 valkosipulin kynttä
2 tl mustapippuria
2 tl minttua
2 tl rosmariinia
2 tl timjamia
2 tl basilikaa
1 tl oreganoa
5 dl jogurttia
1 rklNeito rypsiöljyä™
2 laakerinlehteä
Tarjoiluun:
2 ps (à 750 g)Apetit Uunivalmis Bataattikermaperunaa
2 ps (à 200 g)Apetit Papuja
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

3 päivää ennen paistamista: Nosta jäinen paisti jääkaappiin sulamaan kahdeksi päiväksi.

1 päivä ennen paistamista: Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Tee sulaneeseen paistiin viiltoja ja työnnä valkosipuliviipaleet viiltoihin. Sekoita keskenään mausteet ja hiero seos lihan pintaan. Laita paisti pussiin ja lisää jogurtti. Anna marinoitua jääkaapissa. Kääntele pussia pari kertaa, jotta liha maustuu tasaisesti.

Paistopäivänä: Ota paisti huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen paistamista. Ruskista lihan pintaan kaunis väri pannulla kasviöljyssä. Nosta liha kannelliseen pataan. Lisää laakerinlehdet. Voit lisätä pataan pussiin jääneen jogurttimarinadin.

Kypsennä 150 °C:ssa noin 1,5 tuntia, kunnes lihalämpömittari näyttää 65° C. Tällöin paisti on sisältä vielä mehevä ja hiukan punertava. Kypsän paistin sisälämpötila on n. 72° C. Anna paistin vetäytyä foliossa 20 minuuttia ennen viipaloimista.

Vinkki! Lisää kermaperunat uuniin yhdessä tai useassa annosvuoassa 1,5 tuntia ennen lihan kypsymistä, jotta ne valmistuvat lihan kanssa samanaikaisesti. Ota tarvittaessa lopuksi kermaperunoihin herkullinen väri grillivastuksen alla. Höyrytä tarjolle pavut.

Vinkki! Jos käytät ei-pakastettua lampaanpaistia, starttaa vasta paistopäivänä.

Vinkki! Jos haluat lammaspaistista ylikypsää, paista sitä 125 ° C:ssa uunissa noin 3 tuntia. Ylikypsä lammas onnistuu loistavasti leivinuunissa.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000