Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Koko suvun sunnuntailounas

Koko suvun sunnuntailounas

Arvio: 2/5
Porkkana-sitrushedelmäsalaattia, Hampurin kalaa, vihreää kurkkusalaattia sekä jääpuolukoita ja kuumaa kinuskikastiketta.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
10:lle

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Aurinkoinen porkkana-sitrushedelmäsalaatti

 
3 ps (á 250 g) Apetit Kotimainen -porkkanaviipaleita
Marinadi:
1 sitruuna
1 appelsiini
1 dl rypsiöljyä
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
1/2 tl rouhittua valkopippuria
2 tl tuoretta inkivääriä raasteena
(4 valkosipulin kynttä murskattuna)
 
Salaattiin:
2 appelsiinia
2 greippiä
2 kevät- tai ruohosipulia
 
Tarjoiluun:
1 ruukku vihreää salaattia
 
 

Rouheisesti maustettu uunikirjolohi

2-3 kplApetit Kirjolohi fileenä (*
suolaa
mustapippuria
 

Perunamuusi

Apetit perunamuusi 2 pss (à 750 g)
Maitoa 6 dl
 

Puutarhurin vihreä kurkkusalaatti

1 tuorekurkku
3 rkl etikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 kerä jäävuorisalaattia
1 dl persiljasilppua
 

Jääpuolukoita kuuman kinuskikastikkeen kanssa

3 prk (á 2 dl) valmista kinuskikastiketta
4 ps (a 200 g) Apetit puolukoita
(*Tuote myydään palvelutiskiltä)
Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Aurinkoinen porkkana-sitrushedelmäsalaatti: Anna porkkanaviipaleiden sulaa huoneenlämmössä 30–40 minuuttia. Pese sitruuna ja appelsiini. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi. Halkaise hedelmät ja purista puolikkaista mehut. Pane mehut ja kuoriraaste kulhoon ja sekoita loput marinadiaineet joukkoon. Lisää porkkanaviipaleet kulhoon. Peitä ja anna maustua 2–4 tuntia tai seuraavaan päivään. Lisää kuorettomiksi leikatut sitrushedelmälohkot ja silputtu kevät- tai ruohosipuli porkkanoiden sekaan kulhoon. Annostele salaatti alkuruokalautasille tai tarjoiluvadille salaatinlehtien päälle. Koristele kevät- tai ruohosipulilla. Tarjoa hyvän leivän ja tuorejuuston kanssa.

Rouheisesti maustettu uunikirjolohi: Laita kalafileet laakeaan, voideltuun uunivuokaan tai reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys. Näin helppoa se voi olla!

Perunamuusi: Valmista Apetit perunamuusi pussin ohjeen mukaan, mutta korvaa vesi maidolla. Voi halutessasi lisätä vielä nokareen voita lisämakua tuomaan.

Puutarhurin vihreä kurkkusalaatti: Kuori kurkku ja viipaloi se juustohöylällä. Sekoita etikka, hunaja ja mausteet. Valuta seos kurkkuviipaleiden päälle. Peitä ja anna maustua pari tuntia. Leikkaa jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi ja valuta kurkkujen lientä päälle. Sekoita suikaleet ja persiljasilppu ja nostele kurkkuviipaleet päälle.

Jääpuolukoita kuuman kinuskikastikkeen kanssa: Ota puolukat huoneenlämpöön 20–30 minuutiksi ennen tarjoilua. Kuumenna kinuskikastike kattilassa tai mikrouunissa. Jaa hiukan sulaneet puolukat jälkiruokalautasille. Valuta kuuma kinuskikastike puolukoiden päälle juuri ennen tarjoilua. Voit viimeistellä annokset kerma- tai vaniljakastikevaahdolla.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000