Resepti

Kirjolohi, uunijuurekset ja kermakastike

Arvio: 5 / 5

Paistovalmis kirjolohi, uunijuurekset ja kastike oman maun mukaan näppärästi puolivalmiista aineksista.

Valmistusaika: Alle 15 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Kirjolohi, uunijuurekset ja kermakastike

Ainekset

1kirjoilohifilee
suolaa
pippuria
Uunijuurekset:
1pssApetit Kotimainen Peruna & Uunijuureksia
2rklApetit-rypsiöljyä
1tlyrttimaustetta
Kastike:
1prkkermaviiliä
tilliä silputtuna
1sitruunan mehu

Valmistusohjeet

1. Sekoita kasvissekoitukseen kasviöljyä ja yrttimauste. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperille. Paahda n. 15 min uunin keskitasolla 250 °C:ssa tai kiertoilmauunissa 225 °C:ssa, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä. Sekoita ja lisää uunipannulle kalafilee. Jatka kypsentämistä noin 15 minuuttia.

3. Sekoita tarjolle maukas kastike kermaviilista ja tillistä. Mausta maustein ja sitruunamehulla.