Resepti

Kevätkääryleet ja Pikamarinoidut Korean kasvikset

Arvio: 5 / 5

Kevätkääryleet ovat riisipaperiin pyöräytettyjä kasviksia, jotka herkutellaan makealla chilikastikkeella.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
Kevätkääryleet ja Pikamarinoidut Korean kasvikset

Ainekset

10kplriisipaperia
1rsApetit Tuorekset Korea wok
silmusalaattia
Tarjoiluun:
salaatinlehtiä
makeaa chilikastiketta
chiliä siivuina
Pikamarinoidut Korean kasvikset
2rsApetit Tuorekset Thai wok
1rklgochujang-chilitahnaa
1dlmiriniä tai riisiviinietikkaa
1valkosipulinkynsi hienonnettuna
1rklsokeria
suolaa
2tlseesamiöljyä

Valmistusohjeet

1. Laita riisipaperit yksi kerrallaan likoamaan kuumaan veteen. Kun arkki on pehmentynyt, nosta se lautaselle ja laita seuraava arkki likoamaan. Jaa jo pehmenneelle arkille kasviksia ja ituja. Kääri rullalle ja laita rullat lautaselle siten, että ne eivät kosketa toisiaan. Anna kevätkääryleiden olla jääkaapissa muutama tunti ja tarjoa ne lasinuudeleiden, chilikastikkeen sekä marinoitujen kasvisten kanssa.

4. Tee Pikamarinoidut Korean kasvikset. Sekoita marinadin ainekset keskenään pienessä kannussa listan mukaisessa järjestyksessä. Avaa Tuorekset-rasioiden kulma ja jaa marinadi rasioihin. Anna marinoitua muutama tunti kylmässä rasiaa välillä ravistellen. Tarjoa lasinuudelin kanssa ja salaateissa.

6. Vinkki! Jos lähikaupassasi ei ole riisipaperiarkkeja, katso löytyisikö Vietnamilaiset kevätrullat -ateria-aineslaatikko (160 g).