Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Kesäkukkoa kastikkeella

Kesäkukkoa kastikkeella

Arvio: 0/5
Maukas kukko raikkaalla kastikkeella maistuu muillekin kuin savolaisille.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
7 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 Apetit Lohi- tai Muikkukukko
25 g voita sulatettuna
 
Kastike:
100 g ruohosipulilla mastettua tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1 rkl piparjuuriraastetta
1 dl karkeaa retiisi- tai retikkaraastetta
½ dl ruohosipulia silputtuna
1 tl hunajaa
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria rouhittuna
 
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Kuumenna kukko foliokääreessä 175-asteisessa uunissa tai kupugrillissä miedossa lämmössä. Avaa kääre, leikkaa kansi auki ja valuta kiehuvan kuuma voisula päälle.

Valmista kastike sillä aikaa kun kukko lämpenee. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaahto piparjuuri- ja retiisi- tai retikkaraasteella, ruohosipulilla, hunajalla, suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa kastike kuuman kukon kanssa. Lisäkkeenä maistuu raikas vihreäsalaatti.

Vinkki! Kastike maistuu erinomaiselta myös kalaruokien, savukalan ja graavikalan kanssa.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000