Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Kaura-porkkanapiiras

Kaura-porkkanapiiras

Arvio: 0/5
Porkkanasta ja kaurasta valmistuu murea ja maltillisen makea piiras.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
16 annosta
Lakto-ovovegetaarinen
Sisältää kananmunaa

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Taikina:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 dl fariini- tai kookossokeria
175 g leivontamargariinia
 
Täyte:
1 tlk (400 g) kondensoitua maitoa
1 ps (200 g) Apetit Pikkuporkkanaa
2 rkl sitruunan raastettua kuorta silputtuna
1 sitruunan mehu
3 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Yhdistä kuiva-aineet keskenään kulhossa. Kuutioi ja nypi joukkoon jääkaappikylmä leivontamargariini.

Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka (20 x 20 cm). Painele taikinasta vuoan pohjalle piiraspohja. Jätä hiukan taikinaa päälle murusteltavaksi. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Sulata porkkanat mikroaaltouunissa ja siirrä ne tehosekoittajan kulhoon. Lisää kondensoitu maito ja soseuta seos. Lisää joukkoon sitruunan kuorta, sitruunamehu, kananmuna ja maissitärkkelys. Käytä konetta vielä hetki, jotta saat tasaisen seoksen. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle, murustele päälle loppu taikina ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa piiras jääkaappikylmänä vaikkapa myskikurpitsalatten kanssa.

Vinkki! Voit maustaa piiraan ripottelemalla päälle kanelia ennen paistamista.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000