Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Kantarellikastike, peruna ja lohi

Kantarellikastike, peruna ja lohi

Arvio: 4/5
Kantarellikastike sopii erityisen hyvin kalan kastikkeeksi.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
4 annosta
Laktoositon
Sisältää pähkinää

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 1/2 rkl Neito Rypsiöljyä™
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1/2 l tuoreita kantarelleja
1/2 ps (á 200 g) Apetit Kotimainen Sipulikuutioita
1 tl valkopippuria
1 tl muskottipähkinää raastettuna
1½ tl suolaa
 
Tarjoiluun:
800 g keitettyjä perunoita
4 kplKirjolohifileetä
1 tlsitruunapippuria
1 tlsuolaa
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Sekoita kasviöljy ja vehnäjauhot keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna seos mutta älä anna sen saada väriä. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon osa maidosta. Kuumenna seos keskilämmöllä sitä sekoitellen, jotta saat tasaisen kastikkeen. Kun seos sakenee, lisää loppu maito. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti.

Pilko kantarellit pannulle, lisää tilkka rypsiöljyä ja höyrytä kantarelleja, kunnes niistä on haihtunut liika kosteus. Lisää pannulle sipulikuutiot ja kuullota ne kypsiksi. Sekoita kantarelli-sipuliseos kastikkeeseen, kuumenna ja mausta. Älä keitä kastiketta maustamisen jälkeen, sillä suola juoksettaa herkästi maitopohjaisen kastikkeen.

Keitä perunat. Paista tarjolle pannulla rypsiöljyssä kalamedaljongit, mausta ja tarjoa.

Vinkki! Kastike on näppärä valmistaa mikroaaltouunissa. Sekoita kasviöljy ja jauhot. Lisää 2 dl maitoa ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Sekoita kuumennuksen välissä, jotta seoksesta tulee sileä kastike. Lisää loppu maito ja kuumenna seos.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000