Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Kananmunakastike, perunat ja savukala

Kananmunakastike, perunat ja savukala

Arvio: 3/5
Lapsiperheiden suosikkiruoka on mieto, pehmeä kananmunakastike, peruna ja savukala.
Valmistusaika: alle ½ tuntia
4 annosta
Vähälaktoosinen
Sisältää kananmunaa
Sisältää pähkinää

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 1/2 rkl Neito Rypsiöljyä™
1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
6keitettyä kananmunaa
ripausvalkopippuria
1 tlmuskottipähkinää raastettuna
1½ tl suolaa
 
Tarjoiluun:
n. 800g perunoita keitettynä ja kuutioituna
1 pkt (n. 750 g)Apetit Savukirjololohifileetä
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Sekoita kasviöljy ja vehnäjauhot keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna seos mutta älä anna sen saada väriä. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon osa maidosta. Kuumenna seos keskilämmöllä sitä sekoitellen, jotta saat tasaisen kastikkeen. Kun seos sakenee, lisää loppu maito. Kuumenna ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta kastike ja kuori joukkoon kananmunat.

Keitä perunat ja tarjoa savukalan kanssa.

Vinkki! Kastike on näppärä valmistaa mikroaaltouunissa. Sekoita kasviöljy ja jauhot. Lisää 2 dl maitoa ja kuumenna, kunnes seos sakenee. Sekoita kuumennuksen välissä, jotta seoksesta tulee sileä kastike. Lisää loppu maito ja kuumenna seos.

Vehnäjauhot tarvitsevat kypsyäkseen 3-5 minuutin keitämisen. Maustamalla varmistat, että kastike on kypsää. Mausta ja tarjoa.

Vinkki! Vietä Apetit Kotimainen -ruokaviikko käyttämällä ruoanvalmistuksessa Apetit Kotimainen -tuotteita. Ainakin pussi päivässä!

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000