Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Arvio: 3/5
Perinteinen kaalilaatikko on aina yhtä maukasta!
Valmistusaika: Yli 1 tunti
6 annosta
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Gluteeniton
Sisältää kananmunaa

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

1 kg valkokaalia
2 dl vettä
1 ps Apetit Kotimainen Sipulikuutioita
1 rklNeito Rypsiöljyä™
400 g jauhelihaa
1 rkl meiramia
2 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1 dl puuroriisiä
 
Liemi:
2 prk (à 2,5 dl) ruokakermaa
2 dl vettä
3 kananmunaa
 
Päälle:
2 rkl siirappia
 
Tarjoiluun:
2 ps (à 200 g) Apetit Kotimainen Puolukkaa
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Suikaloi kaali kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kaalia kannen alla keskilämmöllä 10 minuuttia.

Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Kuullota sipulikuutiot siinä kypsiksi. Siirrä sipulikuutiot kaalikattilaan. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää kaalin joukkoon. Mausta, lisää raaka riisi ja sekoita.

Voitele uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen. Sekoita kannussa liemi ja sekoittele se vuokaan. Valuta kaalilaatikon päälle siirappi ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasossa 1 ½ tuntia. Peitä pinta foliolla, jos kaalilaatikosta on tulossa liian tumma.

Survo kohmeiset puolukat kevyesti ja sokeroi ne. Tarjoa kaalilaatikon kera.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000