Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Juustokakku

Juustokakku

Arvio: 4/5
Juustokakku puolukoilla on todella raikas tarjottava kahvipöydässä tai aterian päätteksi.
Valmistusaika: Yli 1 tunti
16 annosta

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Pohja:
125 g kaurakeksejä
100 g mantelijauhetta
75 g sulatettua margariinia tai voita
Täyte:
5 liivatelehteä
¾ dl vaaleaa mehua (esim. omenamehua)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl sokeria tai energiatonta makeutusjauhetta
 
Pinnalle:
300 g Apetit Puolukoita
1 ½ dl vettä
¾ dl hyytelösokeria
 

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Vuoraa irtopohjavuoan (ø 23–25 cm) pohja leivinpaperilla.

Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa. Lisää mantelijauhe ja sulatettu rasva ja pyöräytä aineet tasaiseksi. Painele seos ohueksi kerroksesi vuoan pohjalle ja sentin verran reunoille. Pane vuoka pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta ja puserra liivatelehdet hyvin ja sulata ne kiehuvaan mehutilkkaan.

Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa rahka, tuorejuusto ja sokeri tai makeutusjauhe sileäksi seokseksi. Lisää liivateliemi rahka-juustoseokseen seosta koko ajan hyvin vatkaten. Lisää vaniljakastikevaahto viimeisenä seosta edelleen sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan, peitä kelmulla ja pane vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Levitä jäiset puolukat hyytyneen juustoseoksen päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä sekoitellen kunnes liemi on kirkasta. Jäähdytä hetki ja lusikoi hyytelöliemi puolukoiden päälle vuokaan. Pane kakku vielä 1–2 tunniksi jääkaappiin.

Pyöräytä kakku irti vuoan laidasta terävällä veitsellä, irrota rengas ja irtopohja ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Tarjoa jälkiruokana likööritilkan kanssa tai herkuttele kahvin tai teen kera.

Vinkki! Jos karppaat, voit tehdä kakun ilman pohjaa. Käytä täytteeseen makeutusjauhetta ja tarjoa kakku puolukoiden kera ilman hyytelöintiä.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000