Kuluttajapalvelu
Suosituimmat reseptit
Joonaksen pinaatti-fetapiirakka

Joonaksen pinaatti-fetapiirakka

Arvio: 4/5
Isät kokkaa -keittokirjan (Gozy Publishing, 2016) Joonas Hämäläinen ja Serko Rantanen kokkaavat koko perheen ruokaa. Tämä resepti on Joonaksen anopiin pasteijoista varioitu.
Valmistusaika: ½ - 1 tunti
8 annosta
Lakto-ovovegetaarinen
Sisältää kananmunaa

Klikkaa miltä resepti vaikuttaa!

Ainekset

Pohja:
150 gvoita
3 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
3 rklkylmää vettä
 
Täyte:
2 ps (à 150 g)Apetit Kotimainen Pinaattia tai Apetit Kotimainen Luomu Pinaattia
1/2 ps (à 200 gApetit Kotimainen Sipulikuutioita
1 rklApetit-rypsiöljyä
200 gfetajuustoa
2kananmunaa
2 dlkermaa
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
 
Tarjoiluun:
kourallinenrucolaa

Reseptin Apetit-tuotteet näytä
Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!

Valmistusohjeet

Nypi voi ja kuiva-aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Sulata pinaatti. Kuullota sipuli paistinpannulla oliiviöljyssä.

Murustele puolet fetajuustosta sormenpään kokoisiksi ja loppu haarukalla hienommaksi muruksi. Sekoita täytteen aineet kulhossa.

Kauli pohjataikina jauhotetulla työtasolla ohueksi pohjaksi ja painele se piirasvuokaan. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä.

Jaa täyte pohjalle ja paista vielä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile rucolalla viimeisteltynä.

Teitkö tämän reseptin? Voit jakaa kuvan siitä alla olevassa kentässä ja voittaa Tiketti-lahjakortin, arvo 50 €. Arvonta toistaiseksi kerran kuukaudessa mihin tahansa Apetit-reseptiin kuvan lisänneiden kesken. Voitosta ilmoitamme Facebook-yksityisviestillä.

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Kuluttajapalvelu | Avoinna arkisin 9-11 | puh. 0800 0 4000